På sporet! En tog- og bunadsreise
Gratis

Utstilling i anledning Drammenbanen 150 år. Og en nydelig bunadssamling.

Da jernbanen kom til Asker I 2022 er det 150 år siden jernbanen mellom Oslo og Drammen ble åpnet for trafikk. En bane som banet veien for innflytting og industrialisering i Asker og Bærum, og som revolusjonerte person- og godstrafikken mellom de to byene. Men også selve banen, Drammenbanen, har gjennomgått store forandringer. De første stasjonene i Asker var Hvalstad og Asker. Heggedal kom i 1874.

Tusen takk til Norsk jernbanemuseum for stor hjelp til utstillingen. For lån av gjenstander, den flotte godsvognen som skal stå hos oss i utstillingsperioden og bilder. 

Og så bunadsreise...

Da forslaget om jernbaneutstillingen ble lansert i en matpause på museet, kom umiddelbart ideen om at vi samtidig kunne ha en bunadsutstilling slik at utstillingen skulle være noe for enhver smak. Kombinasjonen av bunader og tog finner vi i markedsføringen av NSB, Norges stadsbaner, og NSB reisebyrå gjennom tidene. Utstillingsplakaten som du ser på forsiden av katalogen er hentet fra en reklameplakat for Bergensbanen med tog, fjell, en Hallingbunad og en Hardangerbunad.

Utstillingen viser en stor privat samling Hallingdrakter, samt Hulda Garborgs "Huldadrakt" som hun laget etter inspirasjon av Hallingdraktene. 

Utstillingen skal stå fra 3.april tom 21.desember 2022

For å se våre åpningstider se vår hjemmeside.

→ Her kan du lese mer om aktiviteten

Mer om Asker museum